OPG Podvorec

Proizvodnja i prodaja bilja

O nama

20130119_140955

Proizvodno trgovački obrt “Poklončić” (PTO Poklončić) je registriran 2001. godine u Zagrebu i to prvenstveno radi samozapošljavanja (nakon što su vlasnica i njezin suprug ostali bez posla te time i bez ikakvih primanja) i malo njegovanja tradicije izrade raznih ukrasa od prirodnih suhih materijala sa eventualnim malim nadopunama umjetnih materijala. U ponudi su se nalazili kako prirodni ukrasi (povodom Božića, Valentinova, Uskrsa, rođendana i sl.) tako i ukrasi za svakodnevnicu na primjer: buketići od smilja, snopići od cimeta koji su kao suvenir otputovali čak do Kine, Amerike i Švedske.

2005. godine dolazi do proširenja ponude te počinjemo i sa prodajom rezanog cvijeća naših domaćih proizvođača.

2009. godine dolazi još jedna novina u poslovanju obrta a to je proizvodnja sadnica cvjeća odnosno trajnica za vrtove i okućnicu. Osim trajnica u ponudi su se našle i tako svima nama dobro poznate krizanteme ili jednostavnije Multiflora u preko 20 kako različitih boja tako i različitih oblika cvjetova. Proširenje ponude raslo je iz godine u godinu.

Prvi, drugi i treći mjesec u prodaji se mogu naći razne vrste jaglaca koje ne da samo pljene pažnju kupaca svojim bojama i oblicima već i mirisima od kojih neki mirišu po frezijama neki pak po ljubicama. Uz jaglace tu ima i raznih lukovičastih biljaka prigodnih za to doba godine: zumbuli, narcise, tulipani, amarilisi i sl.

Od biljaka specifičnih za to doba godine moram izdvojiti jednu meni naročito dragu i posebnu biljku koja kod nas raste kao i samonikla a to je Helleborus niger ili svima poznatija kao kukurijek ili snježnica. Dopunu cjelokupnom asortimanu vrše lončanice iz uvoza (sobno bilje).

Uvođenjem fiskalizacije dolazi i do promjene poslovanja unutar samog obrta te time i do razdvajanja proizvodnog pogona od uvoznog.

Proizvodni pogon preimenuje se u Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Podvorec (OPG Podvorec).